Praktische info

In Raven is er slaapplaats voor 8 personen verdeeld over 3 slaapkamers (2/2/4);
huisdieren zijn niet toegelaten.

 

• 1 kamer met een dubbelbed, een met twee enkele bedden

(er is hier voldoende plaats om nog een – zelf mee te nemen – kinderbedje bij te plaatsen)

 

• 1 kamer met 4 bedbunks (houten ingebouwde stapelbedden)

 

Voor al onze bedden zijn kussens (60-60), matrasbeschermers en 4-seizoensdekbedden voorzien. We verwachten dat jullie het nodige beddengoed meebrengen en dat de bedden helemaal worden opgemaakt.

 

Er is een nieuwe badkamer met toilet, dubbele lavabo en een douche. 
Op termijn zal het sanitair worden aangevuld met een buitendouche en toilet.

 

De eet -en zitruimte met panoramisch raam sluiten aan op de open keuken die naast alle basisvoorzieningen ook uitgerust is met een oven, vitrokeramische kookplaat, een ruime koelkast en vaatwasser. Voor de allerkleinste gasten is er een baby-stoel om mee aan tafel aan te schuiven en voor de iets grotere kinderen een Triptrap.

 

Alle ruimtes worden verwarmd met kleine elektrische verwarmingstoestellen en in de living staat een grote houtkachel die op koude dagen voor heerlijke warmte zal zorgen. Verder is er wifi in het huis, delen we met jullie graag enkele van onze gezelschapsspelen en boeken en kan muziek worden afgespeeld via de draagbare bluetooth speaker. Om buiten van de stilte en pure buitenlucht te genieten zijn er tuintafeltjes en stoelen ter beschikking maar ook een ruime picknicktafel en natuurlijk een hangmat. De BBQ en onze vaste open-vuurplek in de tuin achteraan kunnen zowel zomer als winter voor het nodige vuur-genot zorgen. Let wel, in de zomer kan er enkel buiten gestookt worden als er geen brandverbod heerst wegens droogte.

 

Zelf meebrengen:
• beddengoed
• bad-en keukenhanddoeken
• vaatwasblokjes
• en je lievelingseten en drinken natuurlijk

Een beetje fauna, flora en geografie

De 5000 hectare beschermde veengebieden in de Hoge Venen vormen het Hoge Venen platteau. Dit plateau is omringd door 3 prachtige valleien die als een hoefijzer rond het gebied liggen. De Warche vallei, de Trôs Marets vallei en de Bayehon vallei. Ook Raven house, aan de rand van het plateau, is omringt door deze valleien. Zo ligt de Bayehon vallei op zo’n 500 meter wandelen via de GR 56, het wegje kijkend vanuit het huis naar de straat links het gebied inloopt. Een kilometer stroomafwaarts van de Bayehon kom je uit aan de Cascade du Bayehon. Dit is, vooral op vochtige dagen, officieel de grootste natuurlijke waterval van het land! Een paar honderd meter stroomopwaarts staat dan weer Le Vieux Chêne. Een heilige boom waar al zeer veel legendes aan toe geschreven zijn. Deze boom ligt op een zeer oude handelsroute (le Chemin du Fer). Mensen gebruikte deze boom om onder te schuilen en rusten bij guur weer.

 

Als je via de achtertuin omhoog wandelt kom je snel op het plateau. Hier betreedt je één van de laatste stukken wildernis van ons land. Het gebied noord oost waarts strekt zich kilometers ver uit tot in de Duitse Eifel. Signal De Botrange ligt op zo’n 3 km wandelen. De Baraque Michel een paar kilometer verder. Op de aanwezige stafkaarten hebben we leuke wandelingen aangeduid zowel voor groot als wandelingen voor klein.

 

Aan dieren geen gebrek. Vogelaars komen hier serieus aan hun trekken. Vergeet zeker je verrekijker niet. Everzwijnen, reeën, edelherten, vossen, ze passeren allemaal vlak bij. Ook de wasbeer wordt gesignaleerd. In de Warchevallei worden er terug beverburchten gebouwd. Maar het dier dat tegenwoordig het meest in het nieuws komt is de wolf. Ze zijn met 4 ondertussen (3 mannetjes, 1 vrouwtje). Akela, een mannetjeswolf bevindt zich sinds 2018 in deze omgeving. We komen regelmatig sporen van dit geweldige dier tegen, op en rond de paden boven voorbij de weides. Daarenboven wordt er sinds januari een vrouwtjes wolf gesignaleerd en mogen we beginnen dromen van een roedel hier recht op het plateau! En om af te sluiten: men zegt ‘waar wolven zijn, zijn ook raven’. Deze 2 diersoorten werken namelijk samen om te voorzien in hun voedsel. Zo heeft de raaf de ogen die de wolf niet heeft in de lucht. Met zijn intelligente communicatie houdt hij de wolf op de hoogte van interessante prooien in de omgeving. Prooien waar de raaf naderhand zelf zijn stukje kan van meepikken. Wees dus niet verbaasd als je de prachtige roep hoort van een Raaf over de weiden achter de tuin van RAVEN.

Volg ons verhaal

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

BLIJF JE GRAAG OP DE HOOGTE
OVER ACTIES EN LAST MINUTE DEALS

FOLLOW US

Locatie: Longfaye